Què és MINTRADA?

suma

Mintrada és una empresa que utilitza les matemàtiques combinades amb el poder de càlcul de les noves tecnologies per a extreure conclusions útils a partir de les dades.

 

D'on sorgeix MINTRADA?

pictureMINTRADA és un projecte derivat de la tesi doctoral de Josep Maria Huguet. Es tracta d'una tesi de realitzada al Laboratori de Biomolècules i Sistemes Petits de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona sota la direcció de Fèlix Ritort. En aquesta tesi es tracten mesures d'experiments d'una manera complexa i elaborada per a extreure els valors numèrics de les propietats energètiques de la molècula d'ADN. Això serveix determinar un model teòric que descriu l'ADN i que pot utilitzar-se en altres estudis i que estableix els fonaments d'aplicacions pràctiques com la seqüènciació mecànica o l'estudi de fàrmacs que interaccionen amb l'ADN. La necessitat de tractar aquestes dades ha acabat resultant en un conjunt de coneixements que es poden aplicar a molts altres camps a través de MINTRADA.

 

 

Qui forma MINTRADA?

jmMINTRADA és actualment un negoci personal liderat per jo mateix, Josep Maria Huguet. És una empresa unipersonal que va començar a operar al desembre de 2012 com a resultat d'una idea feta realitat. Vaig treballar durant 6 anys fent recerca a la universitat i també he rebut formació en la creació d'empreses innovadores i basades en la tecnologia. He realitzat divulgació científica i he també he treballat com a professor de ciències i tecnologia.

CVcover2

linkedinLow

 

Per què MINTRADA és una bona idea?

MINTRADA és la materialització d'una idea. És un negoci del segle XXI basat en el coneixement i la societat de la informació que precisament pretén cobrir les necessitats d'aquells clients que necessiten el coneixement i la informació per a desenvolupar la seva activitat. MINTRADA no seria ni possible ni viable en qualsevol altre moment de la història on la circulació i el tractament de les dades es feia de forma molt més manual. Tenim un món amb més dades que mai i és necessari tractar-les per a evolucionar. MINTRADA és una bona idea perquè és un projecte que té el do de l'ubiqüitat: sense domicili, sense horari, sense frontera i sense infrastructura. MINTRADA és on són les dades.

 

Declaració Ètica

MINTRADA es dedica a analitzar dades tècniques. MINTRADA no accepta realitzar estudis en què no estigui clara la seva finalitat. Les dades que MINTRADA accepta analitzar no es poden utilitzar per a discriminar éssers humans sota cap concepte. MINTRADA rebutja taxativament qualsevol tipus d'aplicació amb finalitats militars. MINTRADA únicament utilitza aquelles dades que són rellevants per a cada projecte i no reté dades personals de cap tipus.